У Раді відповіли, чи слід очікувати посилення мобілізації в Україні

У Раді відповіли, чи слід очікувати посилення мобілізації в Україні

В Україні на цей момент немає необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації.

Про це повідомив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі телемарафону.

Він нагадав, що в Україні діє загальна мобілізація, під час якої усі військовозобов'язані можуть бути мобілізовані для поповнення лав ЗСУ.

"Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни", - сказав Веніславський.

За його словами, зараз Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) вручають повістки тим військовозобов'язаним, військово-облікові спеціальності яких потрібні на фронті, на передовій лінії. Крім того, додав Веніславський, територіальні центри продовжують комплектувати ті військові підрозділи, які зазнали втрат.

"Оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями", - сказав Веніславський.

Нагадаємо, 23 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що військове командування звернулося до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше людей.

Секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи цю інформацію, зауважив, що змін до мобілізації не слід очікувати. Він додав, що мобілізаційні заходи не припиняються і відбуваються згідно з планом.