Ілон Маск закликав Україну і рф до перемир'я на тлі звинувачень у перешкоді атакам ЗСУ

Ілон Маск закликав Україну і рф до перемир'я на тлі звинувачень у перешкоді атакам ЗСУ

Американський бізнесмен Ілон Маск прокоментував інформацію про те, що в 2022 році він завадив атакам ЗСУ на російський воєнний флот у Криму.

Маск написав у Twitter, що кримський регіон не був підключений до Starlink, відповідно "Space X нічого не дезактивувала".

"Був терміновий запит від державних органів (України, - ред.) на активацію Starlink аж до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стоїть там на якорі. Якби я погодився на їхній запит, тоді SpaceX був би явним співучасником великої війни та ескалації конфлікту", — написав Маск.

Він додав, що "обидві сторони повинні погодитися на перемир'я".

"З кожним днем ​​все більше української та російської молоді гине, щоб отримати або втратити маленькі шматочки землі, кордони яких майже не змінюються. Це не варте їхнього життя", - вважає Маск.

Нагадаємо, 7 серпня CNN з посиланням на уривок із нової біографії Маска, яку пише Волтер Айзексон, повідомив, що Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink біля узбережжя Криму минулого року, щоб перешкодити українській таємній атаці на російський військово-морський флот.