До кремінського хабу в Києві надійшли продуктові набори

До кремінського хабу в Києві надійшли продуктові набори

Гуманітарний вантаж з продуктовими наборами надійшов на хаб Кремінської громади в Києві, у Дніпрі ще очкуються продукти, а на інших Кремінських гумхабах видача тривала відповідно до графіку.

Про це повідомляє Кремінська міська рада. 

Так, минулого тижня у Рівному видали майже 400 продуктових наборів (а нафасували понад 1300 пакунків), дитячу суміш. ВПО приймали юрист, ЛОР та сімейний лікар, а у середу відбувся психологічний тренінг на тему «Відродження».

У Києві роздавали одяг б/у, там також пройшли групові заняття з психологом в рамках проєкту «Відновлення психічного здоров’я» (ГО «Кремінська бізнес-асоціація»). Заходи проводяться за підтримки україно-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я для України», передбачається низка групових та індивідуальних зустрічей з психологами, які допоможуть переселенцям Луганщини знайти необхідний ресурс для подолання викликів сьогодення.

У Дніпровському координаційному центрі внутрішньо переміщені особи отримували вживаний одяг, дитячі підгузки, людей консультували юрист, фахівець Центру занятості та Пенсійного фонду України. Для малечі працювала декоративно-вжиткова студія «Чудова майстерня», пройшов урок з розвитку мовлення, діяв «Клуб ігор», ігротека «Грай та розвивайся».

У Луцьку видавали та фасували продуктові набори, роздали підгузки, безкоштовні консультації надавали юрист, психолог і терапевт. Також від благодійників ВПО отримали вівсяні пластівці та рідке мило.

В Андрущівці роздавали продуктові набори, одяг б/у, переселенців консультував лікар-терапевт, а в межах роботи бібліотеки відбувся книгообмін «Буккросинг».

У Кремінських гуманітарних центрах та в телефонному режимі спеціалісти Кремінського ЦНАПу продовжують надавати консультації внутрішньо переміщеним особам з адміністративних питань та з питань компенсації за пошкоджене та зруйноване майно.

Нагадаємо, на Черкащині жителів Луганщини прийматимуть лікарі Червоного Хреста, а у Рівному ВПО можуть звернутися до лікарів Старобільського центру первинної медико-санітарної допомоги.