Науковців СНУ залучили до оцінки пошкоджень у Сєвєродонецьку

Науковців СНУ залучили до оцінки пошкоджень у Сєвєродонецьку

Науковці Східноукраїнського національного університету ім. Даля співпрацюють з Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією щодо пошуку шляхів відновлення території Сєвєродонецької громади.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

“Важливою у цьому напрямку є робота комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів і диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу комісії увійшли доктор наук з державного управління, професор кафедри економіки та підприємництва СНУ Олександр Ольшанський та заслужений будівельник України, старший викладач кафедри будівництва, урбаністики та просторового планування, оцінювач Сергій Поркуян.

Наразі вивчаються результати пілотного проєкту щодо фіксації пошкоджень засобами супутникової зйомки в окупованому Мелітополі.

У виші зауважили, що це дасть можливість оцінити ступень руйнації будівель та допоможе подальшій роботі комісії з надання компенсації за знищене майно, розташоване на тимчасово окупованих територіях.

Раніше начальник Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк розповідав про перспективи для сєвєродончан щодо компенсації за зруйноване житло.