Сирський звернувся до майбутніх добровольців: "Зробимо все, щоб для кожного знайшлось місце"

Сирський звернувся до майбутніх добровольців: "Зробимо все, щоб для кожного знайшлось місце"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський звернувся до майбутніх добровольців, які поповнять лави Сил оборони.

На Facebook Сирський написав, що "дякує всім, хто прийде до війська".

"...Я дякую усім майбутнім добровольцям. Дякую тим, хто прийде до війська завтра, післязавтра, за місяць. Дякую, що дивитесь вакансії у війську, що шукаєте для себе посаду, що переймаєтесь тим, як долучитись до оборони України. Ми зробимо все, щоб для кожного і кожної з вас знайшлось місце відповідне до ваших навичок, умінь і можливостей", - додав він.

Також Сирський згадав події 10-літньої давності, коли сотні добровольців відправилися на вишкіл прямо з Майдану.

"Я памʼятаю обличчя в добробатах в зоні Антитерористичної операції на сході України, памʼятаю цю відвагу і шалену мотивацію. Це бійці, про яких мріє кожен командир, кожен воєначальник. У всьому світі", - зазначив він.

Крім того, Сирський згадав про черги у військкомати Києві в лютому 2022 року.

"Наплив був такий, що всіх охочих не встигали мобілізовувати. Командуючи обороною столиці, я дав наказ мобілізовувати усіх добровольців безпосередньо через бригади та батальйони, на базі сил територіальної оборони, бо розумів, що добровольці прийшли захищати свої родини, свої рідні вулиці та міста, свою країну. Дивлячись на ті черги, я остаточно зрозумів, що росіянам не вдасться пройти парадом у Києві. Ні за три дні, ні за три місяці. Ніколи", - впевнений Сирський.

Він додав, що вклоняється полеглим добровольцям. "Ми не пробачимо ворогу жодну смерть", - підсумував він.

Нагадаємо, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. Пам'ятну дату встановила Верховна Рада України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності країни.

Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону.

Читайте також: "Східний": "Найкращі з нас зараз і гинуть заради того, щоб наступні покоління українців будували країну, не знаючи, що таке російська окупація"