Кремінська громада не буде перейменовувати назви географічних об'єктів

Кремінська громада не буде перейменовувати назви географічних об'єктів

Кремінська громада досягла домовленостей з Інститутом національної пам’яті й не перейменовуватиме назви на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Про це повідомляє Кремінська міська рада.

Так, комісія з питань перейменування топонімів при Кремінській міській військовій адміністрації направила до Українського інституту національної пам’яті лист щодо відповідності назв географічних об’єктів на території Кремінської громади вимогам Закону.

Інститут національної пам’яті підтвердив, що назви географічних об’єктів Кремінської громади, надані адміністрацією, не підлягають перейменуванню, оскільки не містять обмежень, встановлених Законом.

До географічних об’єктів громади відносяться залізничні станції «Кремінне», «Володине», «Житлівка», зупиночні пункти «Юний» і «Новососнівський», а також колійний пост «Бунчужний», озера, урочища та балки – всього 40 назв.

Нагадаємо, раніше керівник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко повідомляв, що перейменування вулиць у громадах Луганщини на часі як елемент ідейної боротьби з окупантами.