В "Укргідроенерго" розповіли про серйозні пошкодження ДніпроГЕС від удару російських ракет

В "Укренерго" розповіли про серйозні пошкодження ДніпроГЕС від удару російських ракет

ДніпроГЕС складається з двох станцій ГЕС-1 і ГЕС-2, ми втрачаємо одну з них через влучання російських ракет.

Про це повідомив голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі "Радіо Свобода".

За його даними, по ДніпроГЕС було два прямих влучання, дві ракети. Невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, вона пошкоджена серйозно: є влучання в одну опору, розбиті підкранові балки.

"ГЕС-2 під загрозою, що працювати не буде, ми не знаємо, в якому об'ємі і які ушкодження. Одна ракета прилетіла по ГЕС-2, друга по підкрановим балкам і попала в опору", - сказав Сирота.

Він додав, що ГЕС-2 у критичному стані і ГЕС-1 зараз не працює.

Нагадаємо, атака росіян вранці 22 березня по енергетичній системі України була найбільшою за весь час, вона характеризується тим, що були застосовані комбіновані засоби ураження.

Влучання були і в ДніпроГЕС, в "Укргідроенерго" запевняють, що наразі немає жодних ризиків прориву дамби. Відомо, що на момент удару по ДніпроГЕС, дамбою їхав тролейбус, він згорів, загинув водій, пасажирів в тролейбусі не було.

Станом на ранок 22 березня перебої з енергетикою були у Харкові та області, а також Запоріжжі, Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Одещині, Хмельниччині, Вінниччині, Франківщині. На Львівщині та у низці інших областях є влучання в енергооб'єкти.