"Луганськ більш-менш функціонує, більше дістається територіям, які окуповані у 2022 році", - Лисогор

"Луганськ більш-менш функціонує, більше дістається територіям, які окуповані у 2022 році", - Лисогор

Незаконний “уряд” самопроголошеної “лнр” проводить велику роботу з забезпечення житлом  тих росіян, які приїжджають нібито допомагати Луганщині.

Про це в ефірі “Еспресо.TV” розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, окупований обласний центр Луганськ “більш-менш функціонує”, а “більше від ворога дістається територіям, які окуповані у 2022 році”. Зокрема, розповів Лисогор, людей виселяють з власних домівок.

“От зараз ми по всій лінії знаємо, що там на глибину 50-60 км, що дуже багато сіл ворог виселяє, взагалі людей, боячись, що будуть передані якісь їхні координати. Причому виселяють просто з будинків. На територію вглиб дуже велика проводиться робота незаконним “урядом “лнр” чи росії по забезпеченню житлом, у першу чергу, тих росіян, які приїжджають, як вони кажуть, допомагати Луганщині. А у той же час не звертається ніякої уваги на людей, які переїжджають з місця ведення бойових дій”, - наголосив керівник ЛОВА.

Також він нагадав про велику проблему з медичним забезпеченням на окупованих територіях.

“Забезпечення медикаментами взагалі відсутнє, у тому числі й надання лікарської допомоги, тому що це поставлено на військові рейки на територіях окупованої Луганщини. У першу чергу забезпечуються поранені особи з терористичних військ, і людям взагалі мало що перепадає”, - сказав Лисогор.

Нагадаємо, домівки рубіжан заселяють “заробітчани”.