Колишній правоохоронець з Луганщини збіг з місця служби та став «судовим приставом рф»

 Колишній правоохоронець з Луганщини збіг з місця служби та став «судовим приставом рф»

За статтями дезертирства та колабораціонізму судитимуть колишнього правоохоронця з Луганщини, а нині «судового пристава рф» (ч. 4 ст. 408, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Обвинувальний акт щодо нього направили до суду.

Про це повідомляє сайт ДБР.

Вже 25 лютого 2022 року під час повномасштабного вторгнення рф чоловік самовільно залишив місце несення служби свого підрозділу у Старобільському районі. Фігурант домовився з загарбниками та прийняв пропозицію обійняти посаду у «федеральній службі судових приставів рф».

Також ДБР повідомило про підозру трьом колаборантам, які стали псевдосуддями у «днр», та двом працівникам Старобільського СІЗО.

Заочні повідомлення про підозру у державній зраді отримали двоє молодших інспекторів ДУ «Старобільський слідчий ізолятор», які працюють на окупантів.
Фігуранти працюють за російськими законами, виконують накази загарбників, слідкують за дотриманням «режиму» громадянами, які незаконно утримуються в установі.

До того ж, направили до суду обвинувачення за статтею держзрада (ч. 2 ст. 111 КК України) щодо колишнього військовослужбовця із Сумської області, який у 2019 році переїхав до росії, а з початку повномасштабного вторгнення поповнив лави окупаційного війська.

У вересні 2022 року, виконуючи бойові задачі в тій же Луганській області, разом з іншими загарбниками, потрапив у полон до військових ЗСУ. У грудні 2022 його обміняли на українських оборонців.

Нагадаємо, екскореспондент газети «Попаснянський вісник», який працює на окупантів, отримав нову підозру.