Команда "Лошадкін дім Кремінна" вивезла 11 коней і зараз потребує допомоги

Єгор Семиволос: "Лошадкін дім Кремінна" змогли вивезти 11 коней

Стайня та дитячий кінний театр "Лошадкін дім Кремінна" змогли вивезти з Луганської області 11 коней і тепер їм потрібна допомога.

Як розповів «Сєвєродонецьк онлайн» Єгор Семиволос, всього в Кремінній було 16 коней, проте вивезти вдалося 11. Коні - Гра, Троя, Козак, Індіго (Індус), Дакота, Піка, Горда, Кортик, Міф, Катя та лоша Тотем - продовжують жити в новому, безпечному місці.

«Вивезли 11 коней з 16. 5 залишилися там, просто не влізли. Коли ми зібрали на друге вивезення, було вже пізно – територію окупували. За кіньми, що залишилися, доглядають ті, хто не виїхали. Вони живі, все з ними добре зараз», - зауважив Єгор.

Спочатку вивозили коней із Кремінної до Дніпра у середині квітня. Єгор зізнається, що під обстрілами тварини нервували. Але всі сподівалися, що їхати не доведеться і складний період потрібно просто перечекати.

Лошадкін дім в Кремінній

«Ми ходили вранці, вдень та ввечері годувати коней. І назад додому. Коні сильно нервувалися. До останнього сподівалися, що виїжджати не доведеться. У результаті ми виїхали та почали збирати кошти на вивіз коней. Зробили оголошення, люди дуже відгукнулися. Зібрали 150 тисяч. Винайняли коневоз, спеціальну машину для вивезення коней. Також знайшли водія, який погодився туди їхати під обстрілами», - повідомив Єгор.

У Дніпрі пробули три тижні, шукали нове постійне місце.

«Шукали, куди можна вивезти коней. У результаті знайшли місце у місті Борщів Тернопільської області. Зараз ми тут. Нас дуже добре прийняли. Багато доброзичливих людей. Нам допомагають із зерном, сіном», - ділиться Єгор.

На Тернопільщині співробітники клубу з перших днів почали проводити тренування для дітей, організовувати кінні прогулянки, іпотерапію.

Зараз стайня потребує допомоги.

стайня

«Збираємо гроші на корми на зиму – сіно, овес. Потрібно зробити освітлення у стайні. Манеж, у якому займаються люди, критий. Робимо у ньому освітлення. Ми облаштували під стайню старі свинарники. На межах манежу стоять кам'яні стовпи. Потрібно їх оббити чимось, щоби ніхто не травмувався», - пояснює Єгор.

Карта для переказу коштів: 5375 4141 3340 5711

Нагадаємо, що кинуту носуху з Сєвєродонецька, відео якої розлетілося соцмережами, забрали в сім’ю.

Проте на окупованій території Луганщини критична ситуація з бездомними тваринами.

Фото зі сторінок стайні в соцмережах, сайту ЛОДА.