В окупованих містах Луганщини посилено насильницьку мобілізацію

До процесу мобілізації на окупованій Луганщині долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі

До процесу мобілізації на окупованій Луганщині долучені керівники відділів кадрів підприємств та вчителі

Про це повідомляє Луганська ОДА.

«Полювання» на чоловіків призовного віку на окупованій у 2014 році території Луганщини триває вже кілька місяців. Проте спочатку тим, в кого були гроші, вдавалося відкупитися. Потім за ними ж приходили, але вже із «фсб».

Згодом почали зникати чоловіки у захоплених нещодавно містах та селах. Повістки роздають у місцях скупчення людей, зокрема, на ринках та в магазинах, а також під час громадських робіт із розбирання завалів.

У кого є можливість або зв’язки, намагаються покинути окуповану територію за будь-яку ціну, аби залишитися живими.

До мобілізації залучають усіх, кого можна. Так, у Ровеньках повістки змушують носити вчителів, викликаючи їх з відпустки. Навіть зафіксований випадок нападу на вчительку після її намагання вручити «листок щастя».

мобілізація

В Брянці за тиждень мобілізували близько 300 осіб – розшукували на вулицях, зупинках, громадському транспорті. Аналогічна ситуація й в Кадіївці.

У Луганську проводять бесіди із керівниками відділів кадрів підприємств, вимагають списки робітників чоловічої статі, зобов’язали для початку призвати по 10 осіб.

Як повідомлялося, примусова мобілізація триває, до прикладу, на Старобільщині. Чоловіки ховаються, дехто намагається під будь-яким приводом виїхати, але «квитки» на фронт місцеве населення отримує.

мобілізація в окупації

Фото ЛОДА, телеграм-канал samotniyskhid