Заступниці голови окупаційної адміністрації загрожує 10 років ув’язнення (ФОТО)

Заступниці голови окупаційної адміністрації загрожує 10 років ув’язнення

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 47-річної мешканки м. Кадіївка (колишній Стаханов), яка підозрюється у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Слідством встановлено, що громадянка України, усвідомлюючи відкриту російську агресію проти України, відкрито співпрацює з представниками держави-агресора та обіймає керівну посаду в адміністративному органі окупаційної влади рф.

У порушення Конституції та Законів України, вона працює «заступником голови адміністрації міста Стаханова лнр». Незаконний орган влади створений загарбниками на території тимчасово окупованого Алчевського району Луганщини.

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області повідомила правопорушницю про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскаціє майна.

Також, як повідомляє пресслужба обласної поліції, поліцейські сектору захисту інтересів суспільства та держави ГУНП в Луганській області викрили 41-річну мешканку смт Біловодськ, яка підозрюється у активній співпраці з окупаційною владою.

зрадниця

В ході досудового розслідування за оперативного супроводу поліцейських, слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях встановили, що громадянка України, всупереч інтересам держави зайняла посаду начальниці відділу пенсійного фонду неіснуючої республіки «лнр» на тимчасово окупованій території.

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України «Колабораційна діяльність». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у ході контрдиверсійної “зачистки” прифронтових районів Донеччини СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону.

Як повідомлялося, набув законної сили вирок, винесений за матеріалами СБУ зрадниці, яка збирала для ворога розвіддані, допомагала окупантам обстрілювати та руйнувати Сєвєродонецьк.

Фото поліції, СБУ