Путін оголосив про часткову мобілізацію у Росії

Путін оголосив про часткову мобілізацію у Росії

Російський диктатор Володимир Путін звернувся до народу на федеральних телеканалах, в якому оголосив про часткову мобілізацію у Росії та "підтримку" фейкових референдумів на захоплених територіях.

Про це повідомляє LIGA.net.

У пропагандистській промові Путін знову, як і в момент повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, розповідав про "неонацистів", "бандерівців", "звірствах київського режиму".

"Для захисту нашої батьківщини, її суверенітету та територіальної цілісності, для забезпечення безпеки нашого народу та людей на звільнених територіях, вважаю за необхідне підтримати пропозицію Міністерства оборони та Генерального штабу про проведення в Російській Федерації часткової мобілізації", – сказав він.

Призову підлягатимуть лише військовозобов'язані запаси – "і передусім ті, хто проходив службу у лавах ЗС РФ, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід".

Крім цього, лідер окупантів заявив про "підтримку" фейкових референдумів на захоплених територіях.

Російські маріонетки в окупації оголосили "референдуми" з 23 по 27 вересня у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Прессекретар президента Володимира Зеленського у коментарі LIGA.net сказав, що ці дії ворога ніяк не вплинуть на позицію глави держави та роботу ЗСУ щодо деокупації, але зведуть до нуля будь-який шанс на дипломатичне рішення.

 указ 

 указ 


Текст указу

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ці події.

«Що, власне сталося? Що прозвучало з того, що не звучало раніше? Наші позиції чіткі і добре відомі. Тільки це нас і має цікавити», - каже він.

За його словами, треба більше підтримувати ЗСУ, СБУ, поліцію, розвідку та інших, хто боронить нашу державу.

«Маємо повну підтримку наших партнерів», - запевнив він.


 

Як повідомлялося, окупанти планують провести “референдум” 23 вересня.