На Луганщині мобілізованим загрожують покаранням за дезертирство з Лиману

На Луганщині мобілізованим загрожують покаранням за дезертирство з Лиману

У Щасті мобілізовані з Луганщини живуть просто неба. Їм погрожують розправою за дезертирство.

Про це у своєму телеграмі пише керівник Луганської ОДА Сергій Гайдай.

«Багато матюків і скиглень, як кинули мобіків. Мобіки з Луганської області, що відступили з району Лимана, приїхали до міста Щастя, де вже кілька днів живуть просто під відкритим небом», - пише Гайдай.

За його словами, командування звинувачує їх у дезертирстві та погрожує розправою.

«Самі мобіки розповідають, що трималися до останнього, але кацапи їх кинули і відступили. При цьому кацапській армії був наказ не попереджати військових «линири» про свій відхід, адже їх відправили в один кінець. Чергове підтвердження того, що московія навмисно шле цих людей на забій, не зважаючи на втрати», - пише Гайдай, посилаючись на дані СтратКом ЗСУ.

Між тим, канал «Сєвєродонецьк Донбас» пише, що в Кремінній окупанти розташувались ганебно біля кладовища. Також, за даними каналу, наразі в Кремінній, Лисичанську та Рубужному гучно.

Як повідомлялось, ЗСУ найближчим часом почнуть деокупацію Луганщини. Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, українські війська офіційно визволили Торське на Донеччині, тому тепер до Луганської області “рукою подати”.

Нагадаємо, щодня вцілілі в Лимані бойовики окупантів надходять до лікарень Старобільська, ті, кому більше пощастило - тікають до Щастя.