На Луганщині росіяни після обшуку забрали український паспорт у місцевої мешканки

На Луганщині росіяни після обшуку забрали український паспорт у місцевої мешканки


До поліції надійшло повідомлення про те, що військові рф провели обшук та забрали паспорт громадянина України мешканки одного з населених пунктів області, окупованого з 2014 року.

Про це повідомляє обласна поліція.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 357 КК України «Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

Протягом минулої доби, 8 грудня, поліцейські опрацювали 21 повідомлення про злочини та події.

Серед них 9 повідомлень про знищення чи пошкодження будинків та квартир громадян внаслідок обстрілів окупаційними військами рф.

Так, у Попасній пошкоджено 2 квартири та зруйновано будинок. У Лисичанську внаслідок ворожих обстрілів згоріли 2 квартири.

На деокупованій території області зареєстровано 4 заяви мешканців с. Невське. Внаслідок обстрілів окупаційними військами рф пошкоджено 3 приватні будинки та господарчі споруди у 4 подвір’ях.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України «Порушення законів та звичаїв війни».

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» за фактом незаконного заволодіння невідомими легковим автомобілем у Сєвєродонецьку.

Надійшло повідомлення про те, що невідомі проникли до будинку у Лисичанську, звідки скоїли крадіжку пральної машини, холодильника, телевізора, мікрохвильової печі, електродугової шафи, газової плити, котлів опалення та інших речей. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 КК України «Крадіжка».

Поліцейські встановлюють місцезнаходження чоловіка, з яким рідні втратили зв'язок.

Зареєстровано повідомлення про те, що представники окупаційних військ рф проникли та оселились у будинку в смт. Красноріченське Сватівського району. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 162 КК України «Порушення недоторканності житла».

Нагадаємо, луганські поліцейські розміновують деокуповані території.