Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 1 по 16 квітня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 1 по 16 квітня

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Вибухотехнік "Кінолог" про заміновану Луганщину: "Щоб знов можна було ходити на пікнік – це років 10-15"

вибухотехнік Луганщина

Наша гордість: До повномасштабного вторгнення рф сєвєродончанин Роман із позивним «Кінолог» служив на посаді кінолога та вибухотехніка Управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУНП в Луганській області. Після 24 лютого йому довелося змінити напрямок роботи. Після визволення Херсонщини та навчання Роман приєднався до зведеного загону вибухотехніків. Чим буде відрізнятися розмінування Луганської області, до чого слід готуватися вже зараз, на які пастки здатні росіяни та коли можна буде знов ходити на пікнік на Луганщині Роман розповів нашому виданню.

“Я не знаю людей, які виїхали з України та почувають себе щасливими”, - сєвєродончанка Марія Каньшина

Марія Каньшина фотограф

Молодь Сєвєродонецька: 22-річна сєвєродончанка Марія Каньшина до повномасштабного вторгнення займалася фотографією, навчалася та працювала режисеркою на одному з телеканалів міста. Наприкінці лютого 2022 року була вимушена виїхати з Сєвєродонецька та оселитися у Німеччині. Дівчина розповіла нам про життя за кордоном, проблеми переселенців у Берліні та тугу за рідним містом.

Як волонтер “Вован відчайдушний“ возить допомогу на Донбас

Григорій Фастівщук

Допомога ЗСУ: "Вован" - це позивний волонтера Григорія Фастівщука, який ще рік тому заснував свій благодійний фонд. Зараз возить допомогу ВСУ на Донбас. Свою неймовірну історію він розповів нашій редакції.

“Війна вже торкнулася кожної родини, тому для збереження психічного здоров’я нам потрібна взаємодопомога”, - Микола Овчаренко

Микола Овчаренко

Поради фахівця: Луганський обласний Центр психічного здоров’я релокувався до Дніпра та на початку року відновив прийом пацієнтів. Наразі в закладі працюють 50 спеціалістів, які разом з сімейними лікарями консультують переселенців у 28 населених пунктах України.
Генеральний директор Центру, заслужений лікар України Микола Овчаренко розповів “Сєвєродонецьк онлайн” про психологічні проблеми, з якими стикаються переселенці, військові та поділився методами самодопомоги.

Світлана Талан: "Зараз у кожного українця має бути свій фронт"

Світлана Талан

Гордість Луганщини: Світлана Талан — одна з найпопулярніших сучасних українських авторок, членкиня Національної спілки письменників України. Свої романи пише у жанрі «реальні історії». Так, «Розколоте небо» про Голодомор 30-х років отримав спеціальну нагороду «Вибір видавця» у конкурсі «Коронація слова-2014». До того ж його включили до шкільної програми для позакласного читання. Пані Світлана також має відзнаку «Золотий письменник України». ЇЇ отримують автори, чиї наклади книжок подолали рубіж у 100 тисяч примірників. Про війну й натхнення, творчі плани та думки про перемогу ми поговорили з відомою землячкою.

Тут ви також можете читати та дивитися Сєвєродонецьк онлайн: facebook, instagram, telegram.