Уряд Німеччини залишив відкритим рішення про поставку ракет Taurus Україні

Уряд НІмеччини залишив відкритим рішення про поставку ракет Taurus Україні

Уряд Німеччини поки не говорить, чи постачатиме Україні далекобійні крилаті ракети Taurus, які просив Київ.

Про це пише Tagesschau.

Речник уряду Штеффен Хебештрайт на запитання, чи посилить постачання Україні винищувачів F-16 тиск на уряд Німеччини щодо питання Taurus, сказав, що такого тиску не відчувалося.

"В принципі, федеральний уряд ніколи не коментував поставки зброї з інших країн, сказав він з огляду на дії Нідерландів і Данії". - сказав він

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати рішення про поставку Taurus до або під час засідання кабінету міністрів наступного тижня, Хебестрайт додав, що на цей момент у нього немає подробиць для повідомлення.

"Важливо, що наразі немає нового статусу", - сказав він. "Також важливо, щоб Україну підтримували в міру її можливостей", - сказав Гебестрайт, підкресливши, що Федеративна Республіка Німеччини є найсильнішим військовим прихильником України після США.

Нагадаємо, з травня на озброєнні ВПС України вже є дві аналогічні крилаті ракети: британська Storm Shadow і французька версія SCALP.

7 серпня голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв з посиланням на свої джерела в уряді Німеччини повідомив, що парламентські фракції досягли консенсусу в питанні передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Проте офіційно його інформація не підтвердилася.

3 серпня міністр оборони ФРН Борис Пісторіус виступив проти поставок Україні крилатих ракет Taurus. Він пояснив занепокоєність Німеччини "особливою дальністю" цього озброєння в 500 кілометрів, а також тим, що США не поставили Україні жодної подібної крилатої ракети.

У Пентагоні уникають відповіді на питання про надання Україні далекобійних ракет ATACMS.