У розвідці назвали п'ять тем нової інформаційної війни рф проти України

У розвідці назвали п'ять тем нової інформаційної війни рф проти України.

Головне управління розвідки МО України заявляє, що у Кремлі затвердили тематику нового етапу інформаційної війни проти України.

Як повідомляє ГУР,  25 серпня в адміністрації Володимира Путіна відбулась нарада щодо чергового етапу інформаційної війни в українському та світовому медіапросторах.

За даними розвідників, у заході взяли участь перший заступник керівника адміністрації Сергій Кірієнко, кремлівські "технологи" та представники медіаресурсів, які залучені до проведення операцій в інформаційній сфері.

"Тема наради: затвердження конкретних наративів, які мають дискредитувати Україну та вплинути на її партнерів у світі", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР,  найближчим часом російська система дезінформації зосередиться на використанні таких тем та наративів:
1) "Масова мобілізація": начебто мобілізації підлягатимуть всі без винятку українці, незалежно від статі, віку, стану здоров’я; начебто мобілізація стосуватиметься неповнолітніх.

2) "Зневіра українських партнерів у можливості перемоги": уявні "договорняки" про "мир в обмін на території"; фейкові політичні угоди: зокрема, фабрикування матеріалів про начебто "таємну домовленість" київського міського голови Віталія Кличка з представниками Республіканської партії США щодо підтримки його на майбутніх виборах президента України.

3) "Український контрнаступ не має успіхів": начебто збільшення кількості поховань українських воїнів на прикладі кладовищ великих міст; начебто відсутність успіхів на фронті при великих втратах, тиражування теми загибелі місцевих Захисників у кожному регіоні України; пошук винних в уявних "провалах" заради дискредитації українських воєначальників та чиновників.

4) "Тотальна корупція": начебто держава не бореться з корупцією – "бюджет розкрадається, закупівлі не проводяться"; начебто відсутність покарань для корупціонерів.

5) "Прекрасне" життя на окупованих територіях: начебто високі зарплати, низькі ціни, забезпечення всім необхідним; "розвиток" інфраструктури, відбудова зруйнованого житла; "вільні" вибори в "єдиний день голосування" за законами рф; "Україна відмовляється від окупованих територій" з демонстрацією сфабрикованих документів; українська влада начебто "здає" Куп'янськ. 

Нагадаємо, американський журнал Newsweek із посиланням на "джерела, близькі до українського уряду", написав про нібито можливість "заміни військового керівництва" України на чолі з Валерієм Залужним. У Міноборони журналістам заявили — це російська пропаганда.

Крім того, радник Міноборони Олексій Копитько назвав "вкидом" статтю The Washington Post в якій йдеться про те, що ЗСУ "не візьмуть Мелітополь під час наступу на півдні".