У Кремлі висловилися про зниження підтримки України з боку Заходу

У Кремлі висловилися про зниження підтримки України з боку Заходу

У Кремлі очікують, що підтримка України західними країнами знижуватиметься незалежно від ситуації в Ізраїлі.

Про це заявив речник президента рф Дмитро Пєсков.

"Ми неодноразово говорили, що процес накачування київського режиму озброєннями із фактологічної, емоційної, фінансової, технологічної точок зору так чи інакше увійде до тенденції на зниження. Це неминуче станеться, тому що технічні можливості мають свою межу, гроші мають властивість закінчуватись, виникають нові потреби для того, куди спрямовувати кошти", – сказав він.

За словами Пєскова, на цей процес впливає і "емоційна втома", також дедалі частіше виникають питання, "на що саме витрачаються гроші іноземних платників податків".

При цьому Пєсков наголосив, що ситуація із підтримкою Заходом Києва не пов'язана з подіями в Ізраїлі. Він додав, що на війні рф в Україні "все йде за планом", а "ситуація в Ізраїлі – це зовсім інші події".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що війна між ХАМАС та Ізраїлем йде на користь росії, оскільки вона відволікає увагу міжнародної спільноти від агресії Москви в Україні.

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що Данія працює над "розширенням і поглибленням" коаліції країн, які зобов’язалися поставити Україні винищувачі F-16. Також вона сказала, що "втома від війни не матиме місця в нашій трансатлантичній спільноті".