Умеров закликав американських виробників випускати зброю разом

Умеров зустрівся із делегацією конгресменів США напередодні голосування за $61 млрд для України

Міністр оборони Рустем Умеров зустрівся у Києві із делегацією членів Конгресу США, які представляють як Демократичну, так і Республіканську партії.

Про це він написав у Facebook.

Умеров розповів, що наближення до стандартів НАТО, удосконалення закупівельних процедур для армії, локалізація в Україні виробництва зброї є пріоритетами для команди міністерства.

"Запрошуємо американських виробників зброї до співпраці", - наголосив він.

Сторони на зустрічі торкнулися питань використання дронів на полі бою.

"Плануємо збільшити їх виробництво і працюємо над удосконаленням програмного забезпечення.
Також поінформував конгресменів про ситуацію на фронті, наші нагальні військові потреби і види зброї, якими США може посилити українську армію", - додав він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 24 жовтня оголосили про створення нового спільного підприємства між концерном Rheinmetall і українським оборонним підприємством "Укроборонпром".

Спільне підприємство здійснюватиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві проходитиме локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG.

Також нагадаємо, що у Конгресі вирішили, що голосуватимуть окремо за допомогу Україні, яку Білий дім пропонує у розмірі $61 млрд і допомогу Ізраілю.