В Офісі президента відреагували на статтю The Time про "злого Зеленського"

В Офісі президента відреагували на статтю The Time про "злого Зеленського"

Офіційний Київ та президент Володимир Зеленський не вважають західних союзників "зрадниками", як про те було "суб'єктивно" написано у вчорашній статті The Time.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він запевнив, що не був анонімним джерелом для автора статті Саймона Шустера і назвав матеріал "суб'єктивною точкою зору конкретного журналіста".

Подоляк вважає, що анонімні джерела "не мають доступу до певної інформації, але десь там поряд знаходяться, хочуть збільшити свою вагу, і своє бачення видають за аксіоматичні знання".

"Безумовно, президент жорстко ставиться до того, що ми вже 600 днів воюємо", - сказав Подоляк, коментуючи тезу про "злого Зеленського".

"Я б не сказав, що є якась злість, або чи вважаємо ми наших партнерів зрадниками", – сказав Подоляк, зазначаючи, що Київ очікує на швидше та масштабніше постачання військової допомоги, щоб закінчити війну на "справедливих" умовах.

За його словами, те, що війна рф в Україні зараз привертає меншу увагу "не може не викликати певних реакцій негативного плану".

"Але це об'єктивний процес, із цим треба працювати. І тому говорити, що президент "розлючений" – так, він хоче більш ефективних комунікацій, виконання функціональних обов'язків та чіткого розуміння, яка стратегія у нас і як вона реалізовується", – сказав Подоляк і додав, що Зеленському хотілося б, щоб заявлені наміри союзників "реалізовувалися хоч би на 70-80%".

Нагадаємо, після візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона у вересні The Time простежив за ним та його командою до Києва, сподіваючись зрозуміти, як вони відреагують на отримані сигнали, особливо на наполегливі заклики до боротьби з корупцією в уряді та згасаючим ентузіазмом щодо війни. Журналіст Саймон Шустер написав статтю, спираючись на ці спостереження, у якій, з посиланням на анонімне джерело, назвав Зеленського злим.

Читайте також: ЄС не виконує зобов'язання щодо постачання Україні боєприпасів, — Bloomberg