У Білому домі відреагували на статтю Залужного в The Economist

У Білому домі відреагували на статтю Залужного в The Economist

У Білому домі вважають, що стаття головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного підкреслює, наскільки важливо, щоб США продовжували підтримувати Україну

Про це на брифінгу сказав координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Ну, звичайно, ми дозволимо українським лідерам говорити про їхній прогрес чи його відсутність. Це їхня справа, про що говорити. Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Я не можу стояти тут сьогодні і казати вам, що це призведе до цієї конкретної системи озброєння чи цієї нової можливості. Ми розвиваємося і розвивали те, що ми надали Україні, як розвивалася сама війна, і я підозрюю, що цей процес триватиме", - підкреслив Кірбі.

Він додав, що Білому дому "було б надзвичайно легше це зробити, якби Конгрес ухвалив додаткове фінансування, яке підтримує Україну"

Нагадаємо,  головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний крім інтерв'ю в The Economist написав колонку, у якій назвав п'ять пріоритетів України, які потрібні, щоб вирватися з позиційної війни з рф.

Він написав, що позиційна війна – це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних Сил України та для її держави. "Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нова мінна технологія та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів", - підсумував він.

Читайте також: Залужний назвав The Economist свою помилку і визнав, що Україна застрягла у війні, де рф має перевагу