Переговори Сі і Байдена не змінять позицію Китаю про війну в Україні, — речниця МЗС КНР

Переговори Сі і Байдена не змінять позицію Китаю про війну в Україні, — речниця МЗС КНР

Переговори лідерів Китаю і США у Сан-Франциско не змінять ставлення Пекіна до тривалих міжнародних і регіональних криз, зокрема, не змінять позицію Китаю щодо "кризи в Україні". Так КНР називає війну рф в Україні.

Про це на брифінгу сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, передає Укрінформ.

Дипломатка повідомила, що в ході переговорів лідери Китаю і Сполучених Штатів обмінялися думками щодо міжнародних і регіональних питань, що викликають спільне занепокоєння, таких як "криза в Україні" та конфлікт Ізраїлю і Палестини.

"Позиція Китаю щодо "української кризи" та палестино-ізраїльського конфлікту дуже чітка і послідовна. Ми завжди стоїмо на боці чесності і справедливості, прагнемо сприяти миру й переговорам, а також деескалації ситуації", - сказала Мао.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Китай задекларував нейтральну позицію,  але цього року почав просувати свій мирний план. Сі уникає контактів з президентом України Володимиром Зеленським.  Він лише один раз поговорив із Зеленським телефоном, але регулярно зустрічається і спілкується з російським диктатором путіним.

Нагадаємо, 15 листопада президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін обговорили питання війни росії проти України та ситуацію у Секторі Гази.

"Ми з президентом Сі також обмінялися думками щодо низки регіональних і глобальних питань, включаючи відмову росії зупинити жорстоку та агресивну війну проти України та конфлікт в Газі", – заявив Байден.

Від Сі не було коментаря з приводу обговорення війни рф в Україні. А наприкінці пресконференції Байден знову назвав Сі диктатором.

Читайте також: У Конгресі США один з лідерів республіканців назвав рф, Китай і Іран новою "віссю зла"