Мобілізацію в ЗСУ довірять двом найбільшим кадровими компаніями України, — The Guardian

Мобілізацію в ЗСУ довірять двом найбільшим кадровими компаніями України, — The Guardian

Український уряд планує змінити практику призову в армію, намагаючись зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з росією.

Про це пише The Guardian.

Зміни, які, як очікується, будуть оголошені цього тижня, включатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову та запевнення призовників у тому, що вони виконуватимуть ролі, які відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлятимуть на фронт.

"Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть займатися іншою діяльністю… Зараз у нас новий міністр з новим підходом", – розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Данілов зазначив, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими кадровими компаніями України, щоб виявити людей із певними навичками та відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомагати армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

"Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошені ті спеціальності, які потрібні, і люди зголошуватимуться на конкретну посаду. Наприклад, їм потрібні зварювальники або слюсарі і так далі", – сказав Данілов.

Джерело The Guardian в Міноборони підтвердило, що були підписані контракти з кадровими компаніями, але не повідомило подробиць. Поки не зрозуміло, наскільки рекрутингові компанії будуть залучені до процесу, і на якому рівні триватиме загальний набір для роботи на передовій.

Нагадаємо, 24 листопада президент Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки Верховного Головнокомандувача доручив підготувати рішення про мобілізацію, демобілізацію, ротацію і рішення по строковикам.

Читайте також: На кордоні України затримати таку кількість чоловіків, яка еквівалентна п'яти бригадам ЗСУ, — FT