У Кремлі попередили країни НАТО, які роздумують над відправкою військ в Україну

У Кремлі попередили країни НАТО, які роздумують над відправкою військ в Україну

У Кремлі звернули увагу на заяву президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправку в Україну західних сухопутних військ.

Про це заявив речник російського диктатора Дмитро Пєсков, повідомляє Русская служба BBC

Якщо це станеться, то доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення росії і НАТО, сказав офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков.

"Ми також відфіксували, що дуже багата палітра думок на цей рахунок дійсно консенсусу немає. Ціла низка країн — учасниць цього заходу, який був у Парижі, вони зберігають досить тверезу оцінку потенційних небезпек такої дії і потенційні небезпеки безпосередньо залучення до гарячого конфлікту, залучення вже на полі бою. Це, звичайно, абсолютно не в інтересах цих країн, вони повинні усвідомлювати",— заявив Пєсков.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон не виключає, що західні країни можуть відправити в Україну свої сухопутні війська.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо також заявив, що окремі країни-члени НАТО допускають можливість присутності військ Альянсу на території України. Це може статися після укладення двосторонньої безпекової угоди. Він оголосив, що Словаччина “не піде на такий крок, але поважатиме рішення країн НАТО”, які погодяться ввести війська в Україну.

Читайте також: Відправка військ НАТО в Україну: що про цю ідею каже Столтенберг і країни блоку