У Держдепі США визнали, що рф відновила свою армію після втрат в Україні

У Держдепі США визнали, що рф відновила свою армію після втрат в Україні

У Державному департаменті США визнали, що росія відновила свою армію після величезних втрат під час вторгнення в Україну.

Про це заявив заступник держсекретаря Курт Кемпбелл, пише Defence News.

"Протягом останніх кількох місяців ми оцінили, що росія майже повністю відновила військову структуру", - сказав він.

Видання зауважує, що оцінка Кемпбелла суперечить оцінці Пентагону та союзників Америки в Європі.

Defence News нагадує, що на зустрічі країн, які підтримують Україну наприкінці минулого місяця, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що росія зазнала понад 315 тис. втрат під час війни. Через скорочення американської допомоги, що призвело до нестачі боєприпасів на передовій в Україні, російські війська просунулися. Але це також дорого коштувало, заявив Пентагон.

Крім того, в інтерв’ю на початку цього року голова комітету національної безпеки Литви оцінив, що росії знадобиться від п’яти до семи років, щоб відновити свої сили для повномасштабної війни.

Москва різко збільшила витрати на оборону з 2022 року — до 6% національного ВВП у своєму бюджеті на 2024 рік. Підвищення є частиною більших зусиль Кремля перевести свою економіку, і зокрема оборонну промисловість, на воєнний стан.

"Частково успіх рф походить від підтримки Китаю, а також Північної Кореї та Ірану. І Кемпбелл, і інший високопоставлений чиновник адміністрації, розмовляючи з журналістами цього тижня на умовах анонімності, сказали, що Китай допоміг своєму партнеру пережити економічні та військові невдачі за останні два роки", - йдеться у статті.

"Ми дійсно бачили, як [Китайська Народна Республіка] почала допомагати відновлювати оборонно-промислову базу росії, по суті заповнюючи торгівлю з європейськими партнерами, яка припинилася після вторгнення росії в Україну", - сказав Defence News чиновник.

Нагадаємо, ISW зазначає, що російська армія ймовірно, піде у новий масштабний наступ наприкінці весни чи влітку. На думку аналітиків, росія може зосередити обмежиться одним оперативним напрямком через брак сил.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк також вважає, що рф може здійснити наступ на одному з напрямків влітку цього року.

The Economist, говорячи про готовність України до нового наступу рф, пише, що українці занадто пізно почали встановлювати укріплення і оборонні споруди.