На Київщині набирають жінок у мобільно-вогневі групи ППО: багато чоловіків на передовій

На Київщині набирають жінок у мобільно-вогневі групи ППО: багато чоловіків на передовій

На Київщині Бучанське добровольче формування територіальної громади (ДФТГ) закликає жінок долучатися до лав мобільно-вогневих груп для захисту неба над Бучанською громадою.

Про це повідомляє Бучанська міська рада.

"Захищати повітряний простір від ворожих російських атак, оберігати себе та своїх рідних – таке важливе завдання стоїть перед кожним з нас. Оскільки багато чоловіків нині боронять кордони України на передовій, для посилення протиповітряної оборони потрібні добровольці", - йдеться у повідомленні.

ДФТГ запевняє, що служба відбуватиметься виключно на території Бучанської громади відповідно до законодавства, а чергування здійснюватимуться за графіком: 1/2 або 1/3.

"Новачки пройдуть повне навчання, їх забезпечать необхідними боєприпасами та амуніцією. Наразі 30% особового складу формування – жінки, які з гордістю називають себе "Бойовими відьмами". Тож до захисту повітряного простору можуть долучитися жінки та дівчата віком від 18 років", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що внаслідок дефіциту працівників, спричиненого мобілізацією, Україні потрібно перекваліфікувати жінок на "чоловічі" професії. 

Про дефіцит працівників говорять керівники різних підприємств і місцеві органи влади. Зокрема Київський метрополітен повідомив про брак кадрів через мобілізацію. Через це з червня київське метро збільшило інтервали руху поїздів – 3-4 хвилини у пікові години та до 6 хвилин у міжпікові години на всіх трьох лініях.

Мер Дніпра Борис Філатов каже, що через мобілізацію і відсутність бронювання скоро у місті скоро не буде кому працювати на водоканалі й теплоенерго. Філатов наголосив, що працівники критичної інфраструктури – "це не клітинки у спущених зверху “планах”, а ті, хто дає можливість жити в тилу нормальним життям. Зокрема сімʼям тих, хто воює".