ПАРЄ проголосувала за виплати українським біженцям, які повертатимуться в Україну

ПАРЄ проголосувала за виплати українським біженцям, які повертатимуться в Україну

Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за виплати українським біженцям для повернення в Україну.

Про це повідомив глава комітету ПАРЄ з питань міграції Олексій Гончаренко.

"Після закінчення бойових дій українці, які будуть повертатись жити в Україну, зможуть отримати фінансову допомогу від європейських країн". - зазначив він.  

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ визнала культурне стирання ідентичності українців елементом геноциду, закликала посилити санкції та створити реєстр компаній, які їх обходять та звернулась до держав-членів визнати, що росія реалізовує теорію геноциду та практику расизму, як держава-спонсор тероризму.

Також нагадаємо, що Чехія підготує спеціальну програму з добровільного повернення біженців в Україну, що передбачає надання допомоги та відшкодування частини витрат у таких випадках.

Державний секретаріат з міграції (SEM) Швейцарії у співпраці з владою кантонів представив тимчасову стратегію добровільного повернення українських біженців додому. Розглядається початкова фінансова допомога. Вона може бути рівномірною або зменшуваною, щоб заохотити людей не чекати закінчення терміну виїзду. Зазначені суми коливаються від 1000 до 4000 швейцарських франків (1090 і 4355 доларів США) на особу залежно від фази відправлення.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), від початку війни за кордон виїхали понад 6,2 млн українців (цією ж цифрою оперує українське мінекономіки). Із них понад 5,8 млн опинилися у Європі. Кількість внутрішніх переміщених осіб (ВПО) в самій Україні оцінюють у 5 млн людей.