Умеров впевнений, що Україна знайде рішення незалежно від того, хто переможе на виборах у США

Умеров впевнений, що Україна знайде рішення незалежно від того, хто переможе на виборах у США

Україна знайде спосіб впоратися з усім, що станеться, якщо колишній президент Дональд Трамп виграє другий термін, що ставить під сумнів життєво важливу підтримку США для її захисту від армії рф.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умеров в середу, пише AP.

Умеров відобразив дипломатичні та військові труднощі, з якими стикається Україна, коли Трамп і напарник Джей Ді Венс набирають обертів у президентських перегонах у США.

Венс, сенатор від Огайо, боровся в Конгресі за блокування військової та фінансової допомоги США Україні, тоді як Трамп заявив, що негайно припинить війну, якщо переможе в листопаді.

"Ми віримо в лідерство США, і ми віримо, що Америка хоче, щоб її партнери та союзники також були сильними. На цьому етапі ми зосередимося на полі бою. Яким би не був результат виборів у США, "ми знайдемо рішення", — сказав Умеров, виступаючи дистанційно перед аудиторією урядовців та інших осіб на щорічному Форумі з безпеки в Аспені в Колорадо.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп обрав сенатора Огайо Джей Ді Венса своїм напарником - можливим віце-президентом США.

Венс чітко висловив свою точку зору щодо України. У 2022 році в інтерв’ю Стіву Беннону він сказав : "Мушу бути з вами чесним, мені все одно, що станеться з Україною так чи інакше".

Також відомо, що два ключових радника Трампа представили йому план припинення війни росії в Україні, який передбачає, що Україна отримає більше американської зброї, лише якщо ввійде на мирні переговори з рф.

Читайте також: Washington Post пояснив, чому Трамп зневажає Україну: "Маринувався у супі російської пропаганди"