Військово-обліковий документ тепер є на порталі Дія: як отримати

Військово-обліковий документ тепер є на порталі Дія: як отримати

Військовозобов'язані тепер можуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом на порталі Дія.

Про це йдеться на офіційній сторінці застосунку Дія у Telegram.

Для того, щоб отримати документ, необхідно авторизуватися на порталі Дія, зайти у сервіс "військово-обліковий документ", подати заяву на отримання цього документу і підписати заяву електронним підписом. Протягом 10 хвилин документ буде у кабінет громадянина.  

"Цифровізуємо, щоб ви отримували документи в кілька кліків — без візитів до установ та черг. Військово-обліковий документ із QR-кодом необхідний у багатьох життєвих ситуаціях від працевлаштування до проходження перевірки на блокпостах. Відтепер ви можете сформувати його на порталі Дія і за потреби роздрукувати", - йдеться у повідомленні.

Документ з Дії має таку ж юридичну силу, як і паперовий чи застосунок Резерв+.

"Так кожен може перевірити коректність інформації в реєстрі "Оберіг", зокрема про бронювання", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, з 17 липня в Дії запрацювало електронне бронювання. Відтепер керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони можуть забронювати співробітників через портал Дія.

Міністерство економіки визнало критично важливими понад 700 підприємств, установ і організацій, вони можуть забронювати працівників від мобілізації.

Крім того, у Верховній Раді розробляють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації паралельно з економічним бронюванням.