Лісовий вважає, що дефіцит педагогів у школах здатна вирішити інтеграція вчителів-ВПО

Лісовий вважає, що дефіцит педагогів у школах здатна вирішити інтеграція вчителів-ВПО

В Україні наразі є великий дефіцит учителів, і допомогти розв'язати цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів з-поміж ВПО.

Про це міністр освіти та науки України Оксен Лісовий сказав на брифінгу під час робочої поїздки на Миколаївщину, повідомляє Укрінформ.

Він наголосив, що дефіцит учителів в Україні “є колосальним”. Зокрема, не вистачає вчителів математики, англійської мови, інформатики тощо.

“Допомогти вирішити цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів з числа внутрішньо переміщених осіб. Ми розробляємо зараз зі службою зайнятості спеціальний окремий ресурс для вчителів ВПО, бо є регіони, де готові надавати їм житло, платити підвищену зарплату, аби, лишень, вони приїздили працювати”, - розповів Лісовий. 

Нагадаємо, "Сєвєродонецьк онлайн” детально розібрав наказ Міністерства освіти та науки № 850 та розповів, чому цей документ ставить під удар освіту Луганщини.

Зокрема, на думку громадських організацій, які займаються захистом прав осіб, постраждалих від війни, вступ документа в дію призведе до вивільнення близько 10 тисяч освітян, які працюють у переміщених школах та з дітьми на ТОТ.

Пізніше наказ пообіцяли допрацювати.

Оновлену редакцію документа розкритикував нардеп Павло Сушко, заявивши, що він не усуває недоліки попереднього варіанту.