США і Китай не змогли погодити план дипломатичного завершення війни в Україні

США і Китай не змогли погодити план дипломатичного завершення війни в Україні

США і Китай не досягли прогресу у питанні плану завершення війни рф в Україні.

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, який 29 серпня зустрічався з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні.

"Я не можу сказати, що ми досягли прогресу в цьому питанні. КНР дуже публічно висловлювала свою думку про те, що війну слід завершити дипломатичним шляхом. Вони виклали різні принципи як в односторонньому порядку, так і в окремому спілкуванні з бразильцями. Ми мали можливість обмінятися думками щодо війни проти України протягом останніх трьох днів. Ми не досягли жодного конкретного плану щодо дипломатії, багато в чому тому, що Сполучені Штати дуже суворо дотримуються простої сентенції "нічого про Україну без України". Отже, зрештою, Україна вирішуватиме, як вона хоче продовжувати дипломатію та переговори", - наголосив Салліван.

Нагадаємо, після відмови Китаю від участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії, міністр закордонних справ країни Ван I повідомив, що китайський "мирний план" нібито підтримали вже 26 країн світу.

У травні Сполучені Штати звинуватили керівництво Китаю в підтримці війни росії проти України та попередили, що Пекін може зіткнутися з подальшими санкціями у відповідь з боку США та інших країн НАТО.