Австрія готова стати місцем проведення переговорів між Україною і рф

Австрія готова стати місцем проведення переговорів між Україною і рф

Австрія готова підтримати справедливий мир і виступити місцем проведення переговорів між Україною і рф.

Про це у соцмережі X написав канцлер Австрії Карл Негаммер.

Так він відреагував на нещодавню заяву російського диктатора володимира путіна про те, що росія не відмовляється від переговорів.

"Беремо до відома заяви президента росії про його відкритість до мирних переговорів з Україною. Будь-які переговори мають відбуватися без попередніх умов. Австрія буде готова підтримувати справедливий і міцний мир, заснований на міжнародному праві, і виступати місцем проведення переговорів", - написав він.

Нагадаємо, Австрія виступає проти передавання доходів від заморожених російських активів для закупівлі зброї для української армії. Також Австрія ставиться скептично до вступу України у ЄС.

Також нагадаємо, що путін наполягає на тому, щоб мирні переговори з Україн грунтувалися на "Стамбульських умовах". При цьому він назвав три країни, які, на його думку, можуть бути посередниками у таких переговорах: Китайська Народна Республіка, Бразилія, Індія.

Проте, коли ЗСУ 6 серпня вторглися у Курську область, путін казав, що ніяких переговорів "із загарбниками" бути не може. Але згодом змінив риторику, заявивши, що у прикордонні орудують "бандити", і вдаючи, що нічого особливого у Курській області не відбувається.