Програма кандидата на посаду міського голови СЄВЄРОДОНЕЦЬКА ВІКТОРІЇ НІКОЛЬСЬКОЇ

Кандидат Никольская

Боротьба з корупцією.

1. Сформувати команду ефективних менеджерів-професіоналів із громадян, які самовіддано люблять нашу країну.
2. Запровадити  прозорий механізм громадського контролю за використанням бюджетних коштів, що дозволить знищити корупційну складову. Впровадити систему регулярного щоденного електронного звіту перед мешканцями міста  щодо витрат бюджетних коштів, із зазначенням найменування, кількості та ціни закуповуваних товарів/послуг, інших витрат.
3. Запровадити  роботу  гарячої  телефонної лінії, завдяки якій буде можливість руйнувати корупційні схеми.
4. Жорстко реагувати на повідомлення про корупцію, сприяти подальшому розслідуванню кожного такого випадку задля  притягнення до відповідальності винних.

Енергетична безпека. Впровадження сучасних технологій енергозбереження.

1. Здійснити заходи щодо найшвидшого приєднання Сєвєродонецька до Єдиної енергетичної мережі України, що забезпечить нормальну життєдіяльність мешканців міста і безперебійну роботу підприємств.
2. Здійснити заходи щодо впровадження новітніх енергозберігаючих екологічно чистих технологій для енергозабезпечення окремих підприємств, будинків, в тому числі житлових, з використанням сонячних батарей, вітряків та ін.
3. Здійснити освітлення вулиць міста шляхом встановлення ліхтарів на сонячних батареях.

Створення нових робочих місць. Підтримка бізнесу.

1. Створити  сприятливий  інвестиційний клімат, впровадити нові напрямки розвитку бізнесу та підприємництва, зменшити  адміністративний тиск на бізнес. Будь-який інвестор, що бажає розвивати свій бізнес в Сєвєродонецьку  та створювати робочі місця, не зіткнеться з адміністративним бюрократичним зволіканням.
2. Забезпечити рівні умови для суб’єктів господарювання, створити всі умови для вільної конкуренції, не допускати недобросовісної конкуренції.
3. Активно співпрацювати з українською діаспорою в інших країнах щодо інвестицій у наше місто.

Справедливі тарифи. Реформа ЖКХ

1. Провести аудит комунальних мереж, звітувати перед громадою щодо ситуації у  житлово-комунальній сфері через півроку роботи.
2. Забезпечити прозорість тарифної політики, яка стане зрозумілою для споживачів. Модернізувати систему розрахунків за комунальні послуги. Тарифи на житлово-комунальні послуги мають залежати від якості.
3. Ініціювати перегляд комунальних тарифів, які знаходяться в компетенції міської влади, у бік часткового зменшення. Платити за зменшеною  ціною зможуть ті, хто є власником не більше однієї квартири і ті, хто  не має заборгованості за попередні періоди.
4. Впровадити програму реструктуризації комунальних  боргів для малозабезпечених.
5. Модернiзувати процес вивезення сміття. Запровадити сортування сміття,  встановити закриті контейнери.
6. Заохочувати мешканців до створення ОСББ. Це - надзвичайно важливе питання, яке потребує грамотного підходу. Чим скоріше ми це зробимо, тим швидше отримуватимемо якісні комунальні послуги за розумні тарифи.

Боротьба з незаконною приватизацією

1. Ініціювати процедуру розслідування законності приватизації підприємств та об’єктів державної або комунальної власності, що знаходяться в межах міста,  яка була проведена протягом останніх 10 років, з метою повернення незаконно приватизованих підприємств у державну/комунальну власність.

Якісні дороги і транспортне обслуговування.

1. Провести моніторинг стану доріг у місті. Провести модернізацію служб, які відповідають за стан доріг у місті. Провести якісний ремонт доріг із використанням новітніх технологій.  Залучення інвестиційних програм для ремонту доріг за новітніми технологіями.
2. Навести лад  в маршрутних пасажирських перевезеннях в місті. Посилити контроль за технічним станом автомобілів, які працюють на міських та приміських маршрутах. Оперативно реагувати на скарги громадян щодо грубої поведінки окремих водіїв. Привести тарифи на перевезення пасажирів до економічно обґрунтованих та у відповідності до якості послуги з перевезення. Вартість проїзду повинна відповідати якості послуги.

Підтримка соціально незахищених громадян.

1. Створити соціальну муніципальну аптеку для малозабезпечених.
2. Забезпечити надання безоплатних  юридичних консультацій і  допомоги при оформленні субсидії.
3. Запровадити систему реструктуризації комунальних  боргів для малозабезпечених.
4. Адаптувати всю інфраструктуру міста до потреб громадян з обмеженими можливостями.
5. Ініціювати впровадження системи знижок на медичне обстеження, як то УЗІ, момографія, томограф тощо для малозабезпечених громадян.

Підтримка системи охорони здоров’я, освіти,  культури і спорту.

1. Зміцнити матеріально-технічну базу  та інфраструктуру міста. Відремонтувати приміщення закладів охорони здоров’я, освіти,  культури і спорту, що знаходяться у комунальній власності. Встановити мінікотельні.
2. Здійснити заходи щодо  врегулювання питання обов’язкових  регулярних надбавок за престижність  праці на належному рівні робітникам охорони здоров’я, освіти і культури. Звернутися до відповідних державних органів з ініціативами щодо впровадження  нових систем надбавок та впорядкування існуючих систем надбавок, які мають складати не менш 20%.  Кожен працівник охорони здоров’я, освіти і культури має отримувати гідну зарплатню відповідно до характеру його праці, інтенсивності, завантаженості та в залежності від інших показників праці.
3. Реалізувати санітарну програму боротьби з алергеном АМБРОЗІЄЮ.
4. Посилити контроль за використанням медичних фондів.
5. Створити систему заохочень для педагогів і робітників культури міста, що передбачатиме грошові надбавки і премії  за організацію і проведення заходів, спрямованих на  патріотичне виховання та буде створювати мотивацію приділяти більше часу та зусиль патріотичному вихованню дітей, молоді та мешканців міста.
6. Сприяти розвитку спорту в місті та утвердженню здорвого способу життя шляхом залучення мешканців міста до занять фізкультурою та спортом.

Благоустрій міста.

1. Відродити парк Культури та відпочинку у місті. Облагородити його. Збудувати в ньому дитячі атракціони, зони творчості та мистецтва. Створити на території парку місцевий міні-зоопарк. Залучити з метою реалізації програми по відродженню парку інвестиції.
2. Здійснити донну очистку озера Чисте,відновити його наповнення шляхом надходження води з р.  Борова
3. Встановити великі  штрафи  за викинуте сміття у невстановленому місці.
4. Облаштувати в місті зони wi-fi з безкоштовним  доступом до Інтернету.

Підтримка громадських ініціатив.

1. Активізувати співпрацю влади з громадою.
2. Сприяти залученню громади до процесу формування бюджету міста.
3. Забезпечити підтримку прогресивних громадських ініціатив, спрямованих на розвиток міста.

Шляхи реалізації програми.

1. Залучення інвестицій. Створення сприятливих умов для інвестування.
2. Використання новітніх технологій. Підтримка спеціалістів, що впроваджують новітні технології.
3. Раціональне використання коштів бюджету міста та контроль за їх використанням з боку громади.
4. Створення фонду підтримки громадських ініціатив.
5. Підтримка зв’язків з українською діаспорою за межами України.
6. Прозорість, відкритість та підзвітність місцевої влади громаді міста.

Читайте також: