МЗС рф відреагувало на саміт щодо України в Саудівській Аравії, куди не запросили росію

МЗС рф відреагувало на саміт щодо України в Судівській Аравії, куди не запросили росію

У МЗС росії відреагували на саміт в Саудівській Аравії щодо припинення війни в Україні і пошуку мирних рішень, на який не запросили представників рф.

Представниця МЗС рф Марія Захарова у Telegram заявила, що її відомство "взяло до відома цю інформацію".

Вона додала, що в рф розраховують, що відповідно до домовленостей партнери "поділяться з нами своїми оцінками".

"Без участі росії та врахування її інтересів жодні зустрічі з тематики української кризи не мають жодної доданої вартості", - заявила Захарова.

Щодо "формули миру" президента України Володимира Зеленського, вона сказала, що це "є безглуздим ультиматумом росії, який націлений на затягування бойових дій".

Захарова вкотре повторила вимоги рф щодо припинення війни: нейтральний, позаблоковий та без'ядерний статус України, визнання "нових територіальних реалій", демілітаризація та денацифікація України, права російськомовних громадян. 

Нагадаємо, протягом 5-6 серпня в Саудівський Аравії відбулися переговори між 40 країнами, включаючи США, Китай та Індію, щодо припинення війни в Україні і пошуку мирних рішень.

Серед учасників також була Індонезія, Єгипет, Мексика, Бразилія, Чилі й Замбія. Росія на саміт не запрошена. Мирний саміт щодо України в Саудівській Аравії закінчився без підсумкового комюніке.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило про позитивну роль КНР на мирному саміті в Саудівській Аравії щодо пошуку припинення "кризи" в Україні.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк за підсумками участі КНР у мирному саміті висловив думку, що Китай більше не сприймає рф як стратегічного партнера.