В Україні пропонують запровадити нове свято за прикладом США і Канади

В Україні пропонують запровадити нове свято за прикладом США і Канади

В Україні пропонують запровадити нове свято - День подяки, й відзначати його 22 жовтня. Свято є державним у США, там його відзначають в останній четвер листопада.  

Відповідну законодавчу ініціативу у Верховній Раді зареєстрував народний депутат Георгій Мазурашу (фракція "Слуга народу").

У пояснювальній записці до законопроєкту про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України, йдеться, що "встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію".

"Насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити. Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити дане свято за святковим (родинним) столом", - зазначає автор законопроєкту.

Мазурашу пропонує святкувати День подяки на державному рівні і зробити цей день вихідним.

Довідка: в США День подяки на державному рівні святкують з 1863 року, до того часу свято було народним і відзначалося протягом майже двох століть. День подяки в США є вихідним, його за традицією відзначають у родинному колі, дякуючи одне одному за події минулого року. Сім'ї ходять у церкву, готують святкову вечерю з запеченою індичкою. Крім того, День подяки на державному рівні святкують у Канаді.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада змінила дати святкування трьох свят: День української державності з 28 липня перенесли на 15 липня; День захисників і захисниць України з 14 жовтня перенесли на 1 жовтня; Різдво Христове з 7 січня перенесли на 25 грудня.