ДБР розслідує 112 проваджень про зловживання воєнкомів у регіонах України

ДБР розслідує 112 проваджень про зловживання воєнкомів у регіонах України

ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направили до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Відомство зазначає, що мотивами правопорушень посадовців військкоматів "є власна нажива, заради якої вони нехтують як совістю, так і відповідальністю за долю країни".

"Наразі перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки триває. Усі порушення отримають принципову та безкомпромісну оцінку відповідно до Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Запоріжжі викрили воєнкома, який організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам. На Закарпатті військовий комісар змушував солдат будувати його маєток, 7 серпня суд арештував його з правом внесення застави.

У Полтавській області воєнком жорстоко побив свого підлеглого, подібне сталося і на Рівненщині: керівник воєнкомату побив підлеглого битою.

1 серпня Офіс генпрокурора повідомив про викриття масштабної схеми ухилення від призову. Проведено майже 100 обшуків у військкоматах 11 областей.