Данілов запевнив, що в України є зброя власного виробництва для ударів по росії

Данілов запевнив, що в України є власна зброя для ударів по росії

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в України є зброя власного виробництва для ударів по території росії.

В ефірі телемарафону Данілов підкреслив, що іноземне озброєння Україні потрібно виключно для того, щоб звільнити від окупації власні території.

"Я можу сказати: нам є чим бити по території росії власним виробництвом. А для того, щоб ми могли звільняти наші території захоплені, то ми звертаємося до країн-партнерів, для того, щоб вони нам допомогли саме з озброєнням для звільнення цих наших територій", - сказав він.

Данілов звернув увагу на те, що "Німеччина і Франція з цього питання змінили позицію і максимально тісно працюють з Україною".

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що до кінця 2023 року Україна вироблятиме 155-мм боєприпаси стандарту НАТО, а також  радянські снаряди калібром 152-мм та 122-мм.

Він додав, що у липні Україна виробила у понад двічі більше мінометних та артилерійських боєприпасів, ніж за весь минулий рік.

7 серпня голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв повідомив, що у Німеччині парламентські фракції досягли консенсусу в питанні передачі Україні далекобійних ракет Taurus.