В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів через реформу: більшість пов'язані з Польщею

В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів через реформу: більшість пов'язані з Польщею

Міністерство інфраструктури розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень для покращення якості сервісу та послуг для пасажирів внаслідок якого закрило 280 маршрутів.

Як повідомляє пресслужба міністерства, закриття маршрутів обумовлене упорядкуванням їхнього переліку.

Так, за рішенням профільної Комісії було закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, з яких:

  • Маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118;
  • Маршрути, що ведуть до рф – 140;
  • Маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.


Реформа передбачає верифікацію всіх міжнародних маршрутів, щоб мати їхній актуальний перелік, планувати роботу сервісу єЧерга і мати можливість розширення ринку.

"Після верифікації маршрутів до Польщі, така ж робота буде відбуватись із маршрутами, що ведуть до інших країн", - йдеться у повідомленні.

Окрему увагу міністерство приділить маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, але які не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують.

"У такому випадку перевізник має звернутись до міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка (рф) — Покровка (Україна). З 6 серпня пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей знову відновив свою роботу. Охочі евакуюватися із Сумської області можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми-Київ.