WSJ: “Критики України поспішили оголосити контрнаступ провалом, але Байден все ще може збільшити шанси на успіх”

WSJ: “Критики України поспішили оголосити контрнаступ провалом, але Байден все ще може збільшити шанси на успіх”

Журналісти переконані, що Байден все ще може збільшити шанси українських сил на успіх, надавши більше зброї в найкоротші терміни.

Про це пише американське видання WSJ, повідомляє УНІАН.

Адміністрація президента США Джо Байдена заявляє, що Україна нібито неправильно веде контрнаступ, ймовірно, намагаючись перекласти провину на українців в тому разі, якщо війна все ще триватиме у рік президентських виборів в США, стверджує газета WSJ у редакційній статті.

Видання акцентує, що українці тижнями намагалися пробити російську оборону, і це просування було повільнішим, аніж сподівалися США та Європа.

Водночас журналісти наголошують, що песимізм щодо успішності українського контрнаступу, який транслює Вашингтон, передчасний, і активна критика применшує скромні, але помітні досягнення Києва на полі бою.

"Цього тижня Україні вдалося прорвати оборону росії на південному сході країни в Запорізькій області. Цього тижня Україна заявила, що повернула собі село Роботине. Це на дорозі до Мелітопольської осі, яка є головною ціллю України – через її стратегічну вигоду від розриву російських ліній постачання. Інститут вивчення війни повідомив у четвер, що українські війська наближаються до другої лінії російської оборони та розширюють пролом", – нагадує WSJ.

Крім того, редакція вважає несправедливою цю критику, зважаючи на те, що в аналогічній ситуації Вашингтон покладався б на авіацію, а Україна отримає американські винищувачі F-16 тільки як "довгострокову підтримку", а не як допомогу для контрнаступу.

WSJ також, апелюючи до заяв ймовірного кандидата на виборах від Республіканської партії Дональда Трампа, який стверджує, що Європа недостатньо допомагає Україні, наголошує, що британці та французи поставили Україні деякі ракети більшого радіуса дії, тоді як США досі не надали таких засобів.

Журналісти переконані, що Байден все ще може збільшити шанси українських сил на успіх, надавши більше зброї в найкоротші терміни.

"Політична доля президента Байдена пов’язана з успіхом України, хоча він і любить уникати цієї теми. Критики України поспішили оголосити контрнаступ провалом, але Байден все ще може збільшити шанси на успіх, і це є кращим стратегічним і політичним результатом для Америки та України. Україна цілком може використати кращу зброю у більшість кількості, щоб зламати російську оборону. Це включає армійську тактичну ракетну систему великої дальності, більше танків і безпілотників – протягом тижнів, а не місяців", – йдеться в статті.

Нагадаємо, британський аналітик прогнозує "переломний момент" в контрнаступі ЗСУ найближчими тижнями.