Контрнаступ: сили оборони досягли значних успіхів у Запорізькій області, – ISW

Контрнаступ: сили оборони досягли значних успіхів у Запорізькій області, – ISW

Українські сили досягли подальших тактичних значних успіхів у західній частині Запорізької області.

Про це у своєму щоденному звіті повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією, це може бути найскладніша серія підготовлених російських оборонних позицій.

Посилаючись на геолокаційні кадри, опубліковані 25 серпня, аналітики Інституту повідомили, що українські сили просунулися на 1,5 км на південь, північний схід від Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова).

“Зараз українські сили з’являються на відстані удару від наступної серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередні, але все ще становлять серйозну проблему. Низка оборонних позицій, через які наразі просуваються українські війська, складається з щільних шарів мінних полів та укріплень, для утримання яких російські сили доклали значну живу силу, техніку та зусилля”, – зазначили в ISW.

При цьому аналітики вважають, що кожна з цих російських «ліній» є пошаровими оборонними позиціями зі своїми власними передовими та тиловими позиціями, і важливо розрізняти тилові райони окремих російських оборонних позицій і оборони росії на півдні України в цілому. Російські оборонні «лінії» додатково є умовними в тому сенсі, що підготовлені російські позиції не є однорідними по всьому фронту на півдні України та не повністю укомплектовані. Є додаткова серія підготовлених російських оборонних позицій далі на південь від нинішнього українського просування, хоча російські сили зможуть повністю задіяти ці позиції, лише якщо вони матимуть доступний особовий склад і матеріальні засоби, щоб включити їх до згуртованих оборонних операцій.

Нагадаємо, раніше голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі повідомляв, що українськім військам вдалося пройти основну першу лінію оборони рф, яку росіяни готували кілька місяців.