Подоляк вважає, що війна в Україні закінчиться "швидко і в один момент"

Подоляк вважає, що війна в Україні закінчиться "швидко і в один момент"

Війна росії в Україні закінчиться швидко і в один момент, так само як і почалася.

Таке припущення висловив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Також він не погоджується з твердженням, що "Україні доведеться повертати території, відвойовуючи кожен кілометр кров‘ю".

"Уся внутрішня легітимність Путіна будується на переконанні російських еліт, що він "іще не програв війну. У Кремлі розуміють невідворотне: що більше росія втрачатиме окупованих територій, то швидше відбудеться падіння підтримки режиму. Вбивство Пригожина та підготовка нової мобілізації для насичення фронту — виграш часу. Але годинник уже веде зворотний відлік. Легко не буде, але велика наївність вважати, що Україні доведеться повертати території, відвойовуючи кожен кілометр кров‘ю. У міру просування на Півдні та виходу українських сил до адмінкордону з Кримом події набуватимуть іншого вигляду. Зрештою все закінчиться швидко і в один момент, так само як і почалося", - вважає Подоляк.

Нагадаємо, 18 серпня радник Міноборони Олексій Копитько різко відреагував на статтю The Washington Post в якій йдеться про те, що ЗСУ "не візьмуть Мелітополь під час наступу на півдні". Газета посилається на розвідку США. Копитько розкритикував статтю, назвавши її "вкидом".

Пізніше The Washington Post опублікував думку аналітиків про те, що без більш досконалого озброєння, призначеного для зміцнення лінії фронту, або без повної готовності сил, які все ще залишаються в резерві, Україні навряд вдасться забезпечити прорив у контрнаступі.

Водночас військові стратеги та політики на Заході починають думати над новим контрнаступом ЗСУ навесні 2024 року, оскільки розуміють, що українська військова кампанія з повернення територій може тривати багато місяців.