На Львівщині у ТЦК знущалися над чоловіком: утримували 6 днів і били, розпочато розслідування (ВІДЕО)

На Львівщині у ТЦК знущалися над чоловіком: утримували 6 днів і били, розпочато розслідування (ВІДЕО)

У мережі з'явилося відео, як військовослужбовець у Самбірському ТЦК Львівської області б'є цивільного чоловіка і погрожує зброєю. У Львівському обласному ТЦК заявили, що з'ясовують деталі інциденту.

Видання ZN.ua зазначає, що є ще одне відео, на якому чоловік у крові розповідає на камеру, що його протягом шести днів утримують у ТЦК.

"На відео також видно, що військовий, який бив постраждалого чоловіка, розмахував пістолетом та погрожував йому вбивством. Про те, що постраждалий родом з Харкова, він розповів вже в іншому відео. Там він і сказав, що його утримують вже шість днів, та попросив про допомогу: "Виручайте, вбивають", - пише газета.

Відео побиття цивільного шириться у мережі.

Скріншот з відео, яке шириться у мережі

Львівський обласний ТЦК та СП оприлюднив свою заяву у Facebook.

"В мережі інтернет поширюється відео з інцидентом між військовослужбовцями та цивільною особою. На відео видно частину події, тож, що саме відбулося в даній ситуації і що передувало діям військовослужбовців з'ясовується. На час службової перевірки дані військовослужбовці відстороненні від виконання обовʼязків до зʼясування усіх обставин. Керівництвом Львівського обласного ТЦК та СП призначено службову перевірку", - йдеться у заяві.

Скріншот з відео, яке шириться у мережі

На Львівщині розслідують обставини інциденту у районному військкоматі, повідомляє Офіс генпрокурора.

Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).

Зазначається, що "подія сталась 19 вересня 2023 року у приміщенні одного із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Львівщини. Наразі встановлюються усі обставини інциденту".

ДБР заявляє, що відкрило кримінальне провадження за фактом знущань у військкоматі Самбору.

"Працівники ДБР розпочали розслідування інциденту в одному з військкоматів на Львівщині. Відео, на якому двоє військових знущаються з чоловіка і погрожують йому зброєю, з’явилося на одному з телеграм-каналів. Попередньо, подія сталась сьогодні, 19 вересня, у приміщенні Самбірського Територіального центру комплектування та соцпідтримки", - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрили за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України). Працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту.

Нагадаємо, 11 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні будуть звільнені усі обласні "воєнкоми" - керівники ТЦК та СП.

8 серпня стало відомо, що ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направили до суду.