Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини грудня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" другої половини грудня

Наша редакція продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Колодязь, три шини та ящик з дірочками для зливу води – так купала собак у селищі. Історія грумерки з Рубіжного

Наші люди: Рубіжанка Наталія Полупан впродовж чотирьох років наводить красу чотирилапим друзям. Вона – грумерка, зоостилістка. На Луганщині, крім основної діяльності, Наталія займалася волонтерством, збирала допомогу людям, що страждали від масштабних пожеж. З початком повномасштабного вторгнення разом з однодумцями підтримувала військових, що стояли на блокпостах Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінної.
Про пошуки нового дому, знайомства з чудовими людьми, повернення до улюбленої справи та специфіку своєї роботи Наталія Полупан розповіла нашій редакції.

Пам'ять, яку намагалися стерти: що відомо про Різдво та його святкування на Луганщині

Історія Луганщини: Цьогоріч, вперше за часи незалежності, Різдво в Україні на державному рівні відзначатимуть в єдину дату - 25 грудня. Думки населення з цього приводу розділилися. Частина українців, не бажаючи мати нічого спільного з росіянами, святкуватиме саме у цей день. Інші, виступаючи за збереження родинних традицій, чекатимуть 7 січня. А деякі й взагалі проігнорують. Святкувати Різдво чи ні, у який день і з ким — справа, дійсно, дуже особиста. Але свято існує, з давніх-давен шанується нашим народом і має свій сенс поза церковним контекстом. Не маючи намірів спростовувати чи підтверджувати чиїсь переконання, у цьому матеріалі ми зібрали трохи фактів про Різдво. У тому числі — про традиції його святкування на Луганщині

“Ситуація не дуже яскрава в Україні, але ж посмішки дітей обов'язково мають бути, попри все”: організаторка свят з Лисичанська

Наші люди: Уродженка Лисичанська Юлія Пастушкова майже десять років віддана улюбленій справі – організації свят. Жінка заснувала академію свят без попереднього досвіду роботи в цій сфері й майже одразу завоювала довіру місцевих. Юлія разом зі своєю командою поділяла радість своїх клієнтів в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Привіллі, Новодружеську, Гірському… Допоки насичені будні та плани не зламало вторгнення росії на терени нашої держави.

Юлія у розмові з нашими журналістами згадала про старт своєї творчої діяльності, про релокацію бізнесу, психологічно підвішений стан, перезавантаження та повернення до справи.

Головні події 2023 року, пов'язані з Сєвєродонецьком та всією Луганщиною


Підсумки року: Минає 2023 рік, який є другим роком повномасштабної війни з росією. На його початку, у січні, було багато надій та сподівань, але зараз, у грудні, зрозуміло, що вони не справдилися. Ці 12 місяців всі ми переживали, чули роботу ППО, подекуди сиділи у бомбосховищах, співчували, сумували й відчували втрату, хвилювалися за тих, хто в окупації, обурювалися через дії влади, але не припиняли дякувати ЗСУ за захист.
"Сєвєродонецьк онлайн" пропонує озирнутися та згадати головні події 2023 року, пов'язані з Сєвєродонецьком та всією Луганщиною.

“Всі повинні бути готові до деокупації”, – Лисогор про формування матеріального резерву

Лідери думок: Серед пріоритетів роботи Луганської обласної військової адміністрації – підготовка до деокупації та формування матеріального резерву. Наразі він вже становить 27,6 мільйона гривень. Про це на пресконференції щодо підсумків роботи ЛОВА за 2023 рік розповів керівник відомства Артем Лисогор, передає кореспондент “Сєвєродонецьк онлайн”.

Лисогор повідомив подробиці щодо уточнення списків військовозобов’язаних


Важливо: Військові адміністрації Луганщини проводитимуть уточнення списків військовозобов’язаних у повній взаємодії з Територіальними центрами комплектування (ТЦК). Про це 28 грудня, на пресконференції щодо підсумків роботи ЛОВА за 2023 рік розповів керівник відомства Артем Лисогор.