Окупанти заговорили про поетапний запуск «Азоту» та назвали приблизну дату

Окупанти заговорили про поетапний запуск «Азоту» та назвали приблизну дату

Перший етап запуску сєвєродонецького «Азоту» нібито може відбутися до кінця 2024 року.

Відповідну заяву зробив «міністр промисловості та торгівлі» самопроголошеної «лнр» Тимур Саматов, повідомляють окупаційні змі.

«До кінця 2024 року, ми сподіваємося, буде здійснено перший етап запуску сєвєродонецького «Азоту», - сказав він.

За словами Саматова, на трьох сєвєродонецьких підприємствах - «Сєвєродонецькому об'єднанні «Азот», «Сєвєродонецькому заводі хімічного нестандартного обладнання» та «Кларіант» - з’явився «інвестор».

Раніше окупаційне «міністерство промисловості та торгівлі» самопроголошеної «лнр» заявляло, що нібито створює умови для швидкого запуску «Азоту» у майбутньому. Строки при цьому не називалися. Окупанти наголошували, що ситуація «ускладнюється» безпосередньою близькістю підприємства до лінії зіткнення.

Нагадаємо, «Сєвєродонецьк онлайн» проаналізував, яка доля надалі чекає промисловість Луганської області. Зокрема, експерти висловлювали сумнів, що окупантам вдасться запустити «Азот», враховуючи проблеми з водою й електроенергією, великий обсяг руйнації та дефіцит профільних спеціалістів.

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор також вважає, що про відновлення росіянами сєвєродонецького «Азоту» мова не йде. На його думку, окупанти розуміють, що власноруч знищили більшість потужностей підприємства.