рф будує залізницю на ТОТ – що відомо

рф будує залізницю на ТОТ – що відомо

росія продовжує будувати залізницю на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що 18 березня путін "анонсував" будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону на півдні росії через тимчасово окуповані території України до Криму. За глави рф, нова лінія у підсумку повинна досягти Севастополя і покликана забезпечити дублювання Керченського мосту.

путін також заявив, що перша завершена ділянка залізниці відновлює доступ до Бердянська. Згідно з інформацією британської розвідки, це залізничне сполучення проходить через територію, яку можуть вражати українські високоточні системи дальнього радіуса дії.

Повідомляється, що нова залізнична лінія на південь від Донецька має довжину майже 60 км, її можна побудувати за вісім місяців. І це будівництво майже напевне є одним з найбільших інфраструктурних проєктів росії на тимчасово окупованих територіях України. Ця гілка відновлює залізничне сполучення, яке перерване бойовими діями, в районі Донецька.

На думку експертів британської розвідки, однією з цілей рф буде підтримка активності в Маріуполі.

У міноборони Британії заявили, що росіяни, ймовірно, захочуть відновити Азовсталь та інші об'єкти, що зруйнували у 2022 році.

Нагадаємо, що росія планує мобілізацію на тимчасово окупованих територіях.