Посол Швеції прогнозує економічне зростання в Україні протягом десятиліть

Посол Швеції прогнозує економічне зростання в Україні протягом десятиліть

Посол Швеції в Україні Мартін Оберг очікує, що в Україні відбуватиметься економічне зростання, вище за середнє, протягом десятиліть.

Про це повідомляє NV.

"Україна — це також ринок. Залежить, як рахувати, але це 35−40 мільйонів споживачів, там будуть можливості відбудови, там будуть численні проєкти, і очікується, що в Україні десятиліттями буде зростання вище за середнє. Це можливости не лише для українців розбагатіти, але також і для нас стати частиною цього. Тож логіка економічної співпраці, вона тут працює, як і скрізь в інших галузях. Так, конкуренція — це непроста річ для всіх нас, але це те, що робить наше життя кращим", — заявив Оберг.

Нагадаємо, у січні Світовий банк покращив оцінку зростання валового внутрішнього продукту України в 2023 році до 4,8% із 2% півріччям раніше та спрогнозував сповільнення відновлення до 3,2% у 2024 році.

При цьому асоціація IT Ukraine звернулася до Верховної Ради із закликом обговорити з ІТ-спільнотою ризики для економіки країни та ІТ-індустрії, що закладені у проєктах ЗУ №10378 та №10379 щодо нових умов мобілізації та доопрацювати ці документи ще до розгляду в першому читанні.

Тим часом Кабмін готує законопроєкт про впровадження військового збору для приватних підприємців (ФОП) єдиного податку.