Юні науковці з Луганщинии захистили свої роботи у МАНі та вибороли призові місця

Юні науковці з Луганщинии захистили свої роботи у МАНі та вибороли призові місця

З 10 червня по 10 липня команда Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, у складі якої 19 вихованців з Рубіжного, Лисичанська та Кремінної, гідно представили свої наукові роботи у фіналі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Про це повідомляє Луганська ОДА.

Мала академія наук України зробила конкурс-захист науково-дослідницьких робіт, унікальний флагманський проєкт відбувся під час воєнного стану.

У запеклій боротьбі Луганська область виборола:
І місце – секція «Аерофізика та космічні дослідження» – Кіра Кисельова з проєктом «Дослідження впливу сонячної активності на процеси в атмосфері Землі».
ІІ місце – секція «Українська література» – Владислав Пономарьов з проєктом «Українська експериментальна зорова поезія на шляху до 3Д».
ІІІ місце – секція «Фольклористика» – Марія Кудріна з проєктом «Фольклорні витоки містичної фантастики «КОБЗАРЯ 2000» братів Капранових як феномена співпраці братів-письменників.
ІІІ місце – секція «Українська мова» – Дар’я Щеглакова з проєктом «Мовні особливості інформаційних ресурсів Євгена Клопотенка».
ІІІ місце – секція «Кліматологія та метеорологія» – Микита Богачов з проєктом «Вплив кліматичних та метеорологічних факторів на розсіювання промислових викидів у Донецькій області».
ІІІ місце – секція «Охорона довкілля та раціональне природокористування» – Андрій Лобунець з проєктом «Аналіз впливу шахти «КРЕМІННА» на навколишнє природне середовище».
ІІІ місце – секція «Технологічні процеси та перспективні технології» – Аліна Гончарова з проєктом «Дослідження теплофізичних властивостей алюмінію, обробленого іонами титану».
ІІІ місце – секція «Теоретична фізика» – Арсеній Тоцький з проєктом «Дія підльодних вулканів на танення льодовикового покрову Антарктиди та їх вплив на глобальне потепління».
ІІІ місце – секція «Internet-технології та WEB-дизайн» – Артем Ставрополов з проєктом «Розробка сайту «DIAHELP» з допомогою ВЕБ-ФРЕЙМВОРКУ DJANGO».

Фото ЛОДА