Окупанти викрили ЛГБТ-заколот в Сєвєродонецьку

Окупанти викрили ЛГБТ-заколот в Сєвєродонецьку

Розуміючи, що глядачі вже втомились від постійних розповідей про “катування українських фашистів” та “заборону російської мови”, російські пропагандисти взялись за нову тему. А саме, викриття ЛГБТ руху в окупованих містах Луганщини.

На відео, яке опублікував російський ресурс “Известия”, пропагандист бере інтервью у самопроголошеного “в.о. директора Сєвєродонецької школи №10” Юрія Чебанова, який до окупації працював в школі фізруком.

“Директор” спочатку завзято розповідає про “пропаганду” серед дітей на уроках “блакитних, рожевих та коричневих”, а потім, коли розуміє, що вже наговорив собі на “статтю”, намагається виправдатись та оминути питання пропагандиста.

Справа в тому, що в самопроголошеній “лнр”, на зразок з дискримінаційними законами росії, існує покарання за “пропаганду одностатевих відносин серед дітей”. І колишній вчитель, який допустив таке в школі, де працює, за їхнім законом під покарання підпадає.

Насправді ж, під “пропаганду ЛГБТ”, російські пропагандисти намагались підвести позакласний урок до Міжнародного дня толерантності, який у всьому цивілізованому світі відзначають 16 листопада. І розповідали там не про одностатеві відносини, а саме про толерантне ставлення до людей, рівні права та порозуміння.

НА урок

Ось опис деяких тем до Дня толерантності з освітнього проєкту “На урок”:

“Урок допоможе з'ясувати, яким чином толерантність та інклюзія допоможуть пройти шлях до суспільства рівних можливостей. Діти визначать, що собою являють толерантність та інклюзія, яким чином ці поняття пов'язані з побудовою суспільства з рівними можливостями. Урок на розвиток мислення, вміння аналізувати та робити висновки, висловлювати власні судження та формування толерантного ставлення до оточення”.

“Пропонований психологічний практикум розраховано на учнів 10-11 класів. Під час роботи діти дізнаються, що таке “толерантність”, якими бувають рівні толерантної поведінки людини. Робота спрямована на розвиток адекватної самооцінки, вміння аналізувати, приймати рішення, вибирати правильну позицію; на виховання спостережливості, уважності до інших людей; здатності бачити та розуміти відмінність іншої людини від себе”.

“Виховний захід для учнів 5 класу має на меті ознайомлення школярів із поняттям “толерантність” і виховання толерантного ставлення до оточення. Діти навчаться вирішувати непрості життєві ситуації, дізнаються, чи схожі між собою мешканці різних країн”.

Про ставлення ж до ЛГБТ-спільноти та толерантності зокрема в самопроголошених “лднр” ще в 2017 році розповіли журналісти “Радіо свобода”.

Раніше пропагандист початківець розповідав про заборону російської мови в школах Сєвєродонецька.