Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 17 квітня по 1 травня

Найяскравіші історії "Сєвєродонецьк онлайн" з 17 квітня по 1 травня

Редакція «Сєвєродонецьк онлайн» продовжує працювати для читачів Сєвєродонецької громади та всієї України. Ми збираємо ексклюзивні новини та історії наших земляків, щоб надихнути інших та підтримати своїх. А головне — нагадати: хоч ми й були вимушені покинути нашу домівку й оселитися у різних куточках України та світу, все одно тримаємося разом, пишемо про успіхи, говоримо про мрії. Тож до вашої уваги дайджест історій, які точно варті вашого часу.

Ідеологічна освіта на Луганщини. Які думки росіяни просувають дітям в окупації

Боротьба з пропагандою: “України ніколи не існувало”, “Війну почала НАТО”, “Захистимо “родіну” від нацизму” - ці та інші гасла жителі росії та тимчасово окупованих територій України ледь не щодня чують з екранів телевізорів та читають на пропагандистських сайтах. Ще більше уваги ідеологи “руського миру” приділяють обробці дітей. Наші журналісти проаналізували, як працює ідеологічна освіта на окупованій Луганщині.

Життя в Польщі: ґайд від журналістки "Сєвєродонецьк онлайн"

Українці за кордоном: Другий рік в Україні триває повномасштабна війна з росією. Понад 14,5 мільйонів наших громадян виїхали в пошуках безпеки за кордон, з них – щонайменше 11,7 млн вирушили до країн Євросоюзу. Найпопулярнішою країною для вимушеної міграції залишається Польща. “Сєвєродонецьк онлайн” вирішив проаналізувати, чим так приваблює наших співгромадян дружня країна та структурував досвід українців, який вони отримали перебуваючи в Польщі. Як живуть “наші” розповіла журналістка Катерина Горячко.

Гайдай про хейтерів, Казахстан та можливе повернення на Луганщину

гайдай

Лідери думок: 15 березня 2023 року Президент України звільнив Сергія Гайдая з посади голови Луганської ОДА, на якій він пропрацював з жовтня 2019 року. Наразі очікується його призначення послом у Казахстан. За цей час у нього з’явилися як прибічники, так і хейтери. Мабуть, найпоширеніше запитання серед перших – чи зміг би він знов очолити область, а серед других – з чим залишив її. «Сєвєродонецьк онлайн» зібрав найпоширеніші запитання до Сергія Гайдая та поставив їх йому.

"Східний" про повернення окупантами мобільного інтернету: "Сімка місцевого оператора несе загрозу й відтепер під повним контролем фсб"

східний

Пояснює профі: На окупованій Луганщині знов з’явився мобільний інтернет. 11 лютого мобільний оператор самопроголошеної «лнр» "Мобільні комунікаційні системи" (МКС) вимкнув послугу надання мобільного інтернету з усіх тарифних планів.
У соцмережах люди намагалися висловити певне обурення, але оператори суто технічно відповідали на запитання користувачів. Проте через 2,5 місяці окупанти повернули мобільний інтернет. Військовий з Кадіївки «Східний» одразу попередив читачів свого телеграм-каналу про небезпеку. Ми розпитали, чим може загрожувати використання мобільного інтернету, як краще зв’язуватися та чи пов’язане це з контрнаступом.

Організаторка про забіг "Луганщина це Україна": "Я не бачила жодного забігу, пов’язаного з Луганщиною"

Наші люди: 22 квітня стартує онлайн-забіг "Луганщина це Україна". Він триватиме до 22 травня. Організаторки – дві дівчини з Лисичанська, які були вимушені покинути рідне місто минулого року – Яна Алєксєєва та Поліна Цвік. Яна Алєксєєва брала участь у багатьох онлайн-забігах. Проте наголошує - не було жодного про Луганщину. Тому вирішила разом з подругою організувати такий. І нагадати таким чином про рідний край, привернути до нього увагу. Про умови забігу, його ідею та мрію повернутися додому Яна розповіла «Сєвєродонецьк онлайн».

Тут ви також можете читати та дивитися Сєвєродонецьк онлайн: facebook, instagram, telegram.